Facebook:Актуализираме нашите условия и политики и въвеждаме Основните принципи на поверителността.

facebook

Това e е-mail от Fecebook до мен:

Искахме да ви съобщим, че актуализираме нашите условия и политики от 1 януари 2015 г. и че въвеждаме Основни принципи на поверителността. Можете да проверите подробностите по-долу или във Facebook.
През последната година въведохме нови функции и контроли, за да ви помогнем да извличате повече от Facebook, и се вслушахме в хората, които ни помолиха да обясним по-добре как събираме и използваме информацията.
Сега, с Основните принципи на поверителността, ще получавате съвети и практическо ръководство за осъществяване на контрол върху работата ви във Facebook. Също така актуализираме нашитеусловия, политика за данни и политика за бисквитки, за да отразим новите функции, върху които работим, и за да ги направим лесни за разбиране. Също така продължаваме да подобряваме рекламите на база приложенията и сайтовете, които използвате извън Facebook, и да разширяваме контрола ви над рекламите, които виждате.
Надяваме се тези актуализации да подобрят начина ви на използване. Защитата на информацията на хората и предоставянето на разбираеми контроли за поверителност са в основата на всичко, което правим, и вярваме, че днешното обявление е важна стъпка.
С уважение,
Erin Egan
Глобален началник на сектор „Поверителност“
Актуализиране на нашите условия и политики: Помагаме ви да разберете как работи Facebook и как можете да контролирате информацията си
Основни принципи на поверителността
Основните принципи на поверителността предлагат интерактивни насоки, за да отговорят на най-често задаваните въпроси относно начина, по който можете да контролирате информацията си във Facebook. Например можете да научите за премахване на отбелязването, отказа от приятелство, блокирането, както и за начина на избор на аудитория за всяка от публикациите ви. Тази информация е налична на 36 езика.
Заедно с нашето контролиране на поверителността, напомняне за лица, които публикуват публичнои опростени селектори на аудитория Основните принципи на поверителността са последната стъпка, която сме предприели, за да ви помогнем да се уверите, че споделяте точно с хората, с които искате.
Помагаме ви да извличате повече от Facebook
Всеки ден хората използват нашите приложения и услуги, за да се свързват с хора, места и неща, на които държат. Актуализациите в нашите политики отразяват новите продукти, върху които работим, за да подобрим начина ви на използване на Facebook. Те също така обясняват как нашите услуги работят по начин, който е по-лесен за разбиране. Ето някои акценти:
 • Открийте какво се случва около вас: Актуализираме нашите политики, за да обясним как получаваме информация за местоположението в зависимост от функциите, които решите да използвате. Милиони хора се отбелязват на любими места и използват опционални функции, като например Приятели наблизо (в момента е налично само в някои региони). Работим върху начини да ви показваме най-подходящата информация на база къде се намирате и какво правят приятелите ви. Например, ако решите в бъдеще да споделите къде се намирате, може да виждате менюта на ресторанти наоколо или обновявания от приятели в района.
 • Направете покупките по-удобни: В някои региони тестваме Бутон за покупки, който помага на хората да открият и закупят продукти, без да напускат Facebook. Също така работим върху нови начини да направим трансакциите още по-удобни.
 • Намерете информация за поверителността във Facebook в момента, в който ви е нужна: За да ги направим по-достъпни, преместихме съветите и предложенията къмОсновните принципи на поверителността. Нашата политика за данни вече е по-кратка и по-ясна, което я прави по-лесна за четене.
 • Разберете как използваме информацията, която получаваме: Например ние използваме информацията за устройството, за да оптимизираме начина ви на работа с мобилни устройства, като например разбиране на силата на сигнала и батерията, за да се уверим, че нашите приложения работят добре при вас. Ние искаме разрешение да използваме местоположението на вашия телефон, когато предлагаме опционални услуги, като например отбелязване или добавяне на местоположението ви към публикации.
 • Опознайте съвместния начин на работа на групата компании и приложения на Facebook: През последните няколко години Facebook се разрасна и искаме да се уверим, че вие знаете за нашата група компании, приложения и услуги. Ние използваме информацията, която събираме, за подобряване на вашия начин на използване. Например, ако достъпът до акаунта ви в Instagram е блокиран, можете да използвате информацията си във Facebook, за да възстановите паролата си. Нищо в нашите актуализации не променя задълженията, които Instagram, WhatsApp и други компании са поели, за защита на вашата информация и поверителност.
 • Вашата информация и рекламирането: Хората понякога питат как се споделя информацията им с рекламодатели. Нищо не се променя с тези актуализации – ние помагаме на рекламодателите да достигат хора с подходящи реклами, без да им казваме кои сте вие. Научете повече за рекламите и как да управлявате рекламите, които виждате.
Помнете, че вашите настройки във Facebook не се променят и че някои функции са налични само в някои региони. Например предложения за отбелязване са налични само извън Канада и ЕС.
Предоставяме ви повече контрол над рекламите
Чухме от някои от вас, че понякога е трудно да контролирате типовете реклами, които виждате, ако използвате няколко устройства или браузъри. Преди, ако се отпишехте от определени типове реклами на лаптопа си, този избор можеше да не бъде приложен за реклами на телефона ви. Ние знаем, че много хора използват повече от един телефон, таблет или браузър за достъп до Facebook, така че би трябвало да е лесно за вас да направите единичен избор, който да се приложи на всички ваши устройства.
Затова Facebook уважава изборите, които правите относно рекламите, които виждате, на всяко устройство. Можете да се откажете да виждате реклами във Facebook на база приложенията и сайтовете, които използвате, чрез Digital Advertising Alliance (Съюз за дигитално рекламиране). Можете също да се отпишете, използвайки контроли на iOS и Android. Когато ни кажете, че не искате да виждате тези типове реклами, вашето решение автоматично се прилага за всяко устройство, което използвате за достъп до Facebook. Също така в момента правим предпочитанията за рекламиналични в допълнителни държави, започвайки от Австралия, Канада, Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство.
Тези актуализации влизат в сила от 1 януари 2015 г. Както винаги, ние ще приветстваме вашитеотзиви и мнения относно нашите политики.

Компютърни вируси…

Компютърните вируси съществуват от както има компютри, oсобено от както има Windows. 😉
А от както има Интернет ги има в голямо изобилие! 😉
Така наречените „безплатни“ анти-вирусни не правят почти нищо. 😉
Нали знаете „Няма безплатен обяд“ !
Аз лично препоръчвам и предлагам продуктите на :Kaspersky lab.

 и по-точно Kaspersky Antivirus

Вирусите са много на вид и правят доста неща но не са безобидни!
Какво правят вирусите:

 • Инсталират без Ваше знание излишни програми.
 • Сменят Ви домашната страница , напремер от GOOGLE на ASK.
 • Водят до излишен трафик,забяват като цяло интернета Ви и забраняват отварянето на анти-вирусни страници!
 • Идват с инсталирането на даден софтуер или посещаване на определена страница  и могат да Ви копират личните Ви данни като е-майл имена , парола , кредитни карти… и да ги изпратят на собственика на Троянския кон.
 • Могат да се самоизпратят на всичките Ви приятели във Facebook и Скайп от Ваше име!
 • Могат да записват и СКАЙП разговорите Ви и след това да ги изпратят!
 • Те се копират и на всякакви носители и USB FLASH-ки. Същото е като СЕКС без DUREX 😉
 • Mогат да влязат на компютъра/лаптопа Ви и да го командват отдалеч!
 • Т.е. ставате ЗОМБИ!И от Ваше име до хакват ,бомбандират или сканират други компютри и сървъри…СПАМ сървър… 😉
 • Дразнещи изскачащи прозорци с подкана да си закупите даден софтуер ,продукт или да си създадете акаунт като използвате Вашата кредитна карта. 😉
 • Заразяват и се стартират с  всеки софтуер който ползвате.И не след дълго стандартните програми почват да Ви дават грешка и не могат да се стартират една по една.
 • Могат на определена дата или час да Ви изтрият целия хард диск !!!
 • Има и вируси за офис пакета на Microsoft: Word, Excel …

Всичко това води до натоварване на процесора и бавна работа на компютъра/лаптопа като цяло!
Ако имате интернет банкиране или е-подпис е задължително да имате Анти-вирусен софтуер!
Вече има и български „фишинг“ вируси които могат да имитират 1:1 сайта на Вашата банка/и!

Препоръки:

 1. Имайте винаги ъпдейтнат Анти-вирусен софтуер.
 2. Сканирайте с анти-вирусната си всяка FLASH-ка преди да я отворите!
 3. Когато искате само да копирате информация на друг компютър или лаптоп ,използвайте копчето за защита от запис ако FLASH-ката Ви го има разбира се!
 4. Внимавайте какви линкове отваряте от Facebook или получени по скайп или е-майл.Често имитират дори банкови институции.
 5. Когато приятел Ви изпрати даден линк в Скайп,е-майл или Facebook без да сте го молили за това, попитайте го за какво е линка и дали той го е пратил преди да го отворите!Не се лъжете дори ако съобщението или е-майла е на български и води към заразен сайт!
 6. Обърнете внимание на правописа на е-майл-а или съобщението!
 7. Бъдете  ПЪРВО предпазливи, а не любопитни!
 8. Когато инсталирате даден софтуер четете с какво се съгласявате и какво ще инсталира освен дадения софтуер, а не само NEXT , NEXT… 😉
 9. Ако мишката се движи без Вие да я пипате или се включи без Ваше знание Web камерата Ви. Честито имате троянски кон. И може да организирате конни надбягвания 😉

Когато вече сте вече заразени е доста по-трудно да се качи анти-вирусен софтуер.
Има вече вируси за таблети и смартфони!

Премахвам вируси и всякакви излишни програми по на място или отдълечено когато е възможно !

Не ставайте зомби,рибка или друга животинка заради невниманието си! 😉

Не една и две български банки изреваха за ФИШИНГ атаки от тяхно име а именно : ДСК , Уникредит, ПроКредит…

Профилактика Да или Не?!

Здравейте,
Лятото дойде а с него и високите температури навън и вкъщи.
Което води и до по-високи температури на лаптопи,компютри и всякаква домашна електроника.

 • Ако лаптопа Ви прегрява това е доста опасно лаптопа Ви!
 • Вентилаторът върти на максимални обороти , корпуса около тъчпада е горещ или пари това може да означава ,че не е правена профилактика скоро и лаптопа прегрява!
 • Саморестартиране, забиване на Windows-a и тръгва след като стои 1-2ч. изкл. а след като се охлади тръгва отново.

Това води до:

Изгаряне на процесор,видео карта,хард диск или дъно  което значи НОВ ЛАПТОП ,нерви и $

Не спестявайте пари за профилактика , защото после ще платите доста пари, може да изгубите данни като снимки, документи…

Профилактиката на лаптопа е задължителна поне веднъж годишно!Особено преди лятото!

Същото се отнася и за домашния Ви компютър още повече защото е на пода а не като лаптопа на бюрото или масата.
При компютрите освен гореизброените неща може да изгори и захранващ блок а от него и дъно , процесор , хард диск…
Имайте впредвид ,че когато е на земята компютъра смуче въздух от пода и го издухва през захранването. Колкото и да чистите вкъщи в компютъра има прах винаги.


Профилактиката може да Ви спести много нерви и пари ако се прави редовно!

Ето Ви един компютър който не му е правена профилактика от както е купен:

компютър за профилактика

 

Сервиз и профилактика на компютри и лаптопи+Web дизайн.